2010. augusztus 21., szombat

Chilton az élen az első szabadedzés után

A Brit Túraautó Bajnokság ezen a hétvégén a Brit Nagydíj helyszínére, azaz Silverstone-ba látogat el. Az erősen megrövidített pályán - melyen vasárnap három versenyt fognak futni a résztvevők - megkezdődött a versenyhétvége, melynek legelső szabadedzésén Tom Chilton szerezte meg az első helyet.



Chilton-é lett az első edzésen a legjobb idő 1:01.084-gyel a Ford Focus ST-vel, habár nem is sokkal (mindössze 3 századdal), de megelőzve a Pirtex Racing színeiben versenyző Andrew Jordan Vauxhall Vectra-ját.

Mat Jackson, aki a legjobb BMW-s időt érte el, harmadik lett az Airwaves BMW-vel, míg Gordon Shedden, aki gyári támogatással vesz részt, csak a negyedik. A bajnokság jelenlegi éllovasa, Jason Plato pedig ötödik a Silverline Chevrolet színeiben.

Az edzésen a legtöbb kört Rob Collard tette meg a WSR BMW-vel, amely így a hatodik helyre volt elég.

Phil Glew is visszatért a BTCC-be, s délelőtt tett pár installációs kört az új generációs (NGTC) Seat Leon-nal. Az edzés utolsó 20 percében azonban nagyon sok tett meg, összesen 25-öt, amely alatt csak a 16. helyet tudta megszerezni, 0.923 másodperccel lemaradva az első helyezettől.

Tom Onslow-Cole a másik Forddal a nyolcadik lett, míg a WTCC-ben korábban szereplő Tom Boardman pedig a 9. helyen fejezte be az edzést.

Részletes eredmények: Silverstone FP1

Forrás: TouringCarTimes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése