2010. augusztus 21., szombat

Ford dominancia az időmérőn

Team Aon kettős sikerével zárult a mai kvalifikáció Silverstone-ban. Az Onslow-Cole - Chilton duó nagy különbséggel nyerte meg az edzést, a második sorból pedig majd a két Silverline Chevrolet versenyző indulhat a holnapi futamon.

 Forrás: TouringCarTimes

A pole pozíciót Tom Onslow-Cole szerezte meg az LPG-vel hajtott Focus-szal, ideje 59.659 másodperc, ezzel elérve a hétvége eddigi legjobb időeredményét. Az egész mezőnybe csak ő és csapattársa, Tom Chilton volt képest 1 perc alatti köridőt produkálni.

Snetterton-ba a pole-ból induló Alex McDowall ismételten megverte csapattársát a kvalifikáción bő 1,5 tized másodperccel, így tehát a bajnoki éllovas Plato - aki a maximális, azaz 45 kg súlybüntetéssel indult - a negyedik helyről vághat neki a holnapi első futamnak.

Matt Neal, az egyéni értékelés jelenlegi második helyezettje bizakodással várhatja a holnapi rajtot, ugyanis az ötödik helyet szerezte meg, alig lemaradva riválisától.

A legjobb BMW-s versenyző Robert Collard volt a 8. helyen, 1 ezred másodperccel lecsúszva a 7. helyről, melyet a Honda Integra-val Paul O'Neil szerzett meg.

Hárman nem tudtak részt venni a mai időmérőn. Martin Depper szimplán nem tudott részt venni, míg a jövő évi fejlesztésű Seat Leon-nal gondok akadtak, így Phil Glew kvalifikációs tervei is meghiúsultak, míg Martin Johnson személyes elfoglaltságai miatt nem tudott ott lenni a pályán, így ők a rajtrács legvégéről várhatják a piros lámpák kialvását a holnapi első futamon.

Az időmérőn a legjobb gyári versenyző Alex McDowall lett, míg a privátok között az abszolút pole-lal egyetemben Tom Onswlo-Cole végzett az élen.

Részletes eredmények: Silverstone Qual

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése