2010. augusztus 22., vasárnap

Chilton duplázás Silverstone-ban

Tom Chilton megszerezte a hétvégén a második győzelmét is, mellyel a bajnoki tabella ötödik helyére küzdötte fel ezzel magát.

Forrás: TouringCarTimes
Chilton nyerte a második futamot is, azonban most nem született Ford kettős győzelem, melybe a BMW-s Robert Collard rondított bele.

A rajtnak volt néhány nagy vesztese, leginkább Neate és Jackson, akik a legelején ütköztek az első kanyarban. Míg Jackson folytatni tudta a versenyt, addig Neate-nek fel kellett adnia sérült futómű miatt a második futamot. A két Chevrolet Cruze se rajtolt valami fényesen; Plato az ötödik, míg csapattársa a 9. helyre esett vissza. Andrew Jordan ellenben fantasztikusat rajtolt - az első kör legvégén a harmadik helyen találhatta magát, mögötte pedig a szintén nagyszerűen rajtoló Collard állt.

Féltáv körül, egészen pontosan a 12. körben jött a dráma a Pritex Racing-es versenyző számára. Jordan-nak egy defekt következtében a pitbe kellett mennie, ahonnan a futamot már csak a legvégéről folytathatta, s végül egy kör hátrányban a 18. helyen ért célba.

Később jött az újabb show a nézők számára: a két Honda-s, Matt Neal és Paul O'Neil talált egymásra. Neal az első kanyart némileg kiszélesítve előzési távolságba került, majd a következő kanyarban az Integra-s ellenfelét meglepve, rövid féktávot véve beesett mellé. A kör végén a Collard-Onslow-Cole kettős mutatott be igazi túraautós szituációkat, egymást oda-vissza nyomva küzdöttek a második helyért, melyet ekkor úgy tűnt, hogy Collard meg is szerzi a futam végéig.

Egy körrel később, az előbb említett duó ismét összetalálkozott, ezúttal Onslow-Cole ment el Collard mellett, majd némileg el is szakadtak egymástól.

Az igazi izgalmakat azonban az utolsó kör hozta; O'Neil a kör elején visszaelőzte a Civic-es Neal-t, majd az utolsó kanyarkombinációban Collard ismételten utolérte a Ford-os versenyzőt, ahol szintén adok-kapok folyt a kanyar kijáratáig. Ugyanebben a kombinációban, Neal finoman megpöccintette O'Neil-t, aki mellett így szintén el tudott menni.

A futamot tehát Tom Chilton nyerte meg Rob Collard és Tom Onslow-Cole előtt, míg a negyedik helyen Jason Plato ért a célba.

Részletes eredmények: Silverstone Race2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése