2010. augusztus 22., vasárnap

Kettős Tom és Ford siker az első futamon

Tom Chilton győzelmével zárult Silverstone-ban a Brit Túraautó-bajnokság legelső futama, míg második helyen Tom Onslow-Cole ért célba, ezzel bebiztosítva a Ford kettős győzelmét.

Forrás: TouringCarTimes

 A 22 körös futam zökkenőmentesen indult a mezőny számára, azonban még a futam előtt meg volt máris a hétvége legelső kiesője, Phil Glew személyében. Glew-nak technikai problémái adódtak a Volkswagen-jével, amelyet sajnos nem tudtak megfelelően megjavítani, így a mezőny 21 főre apadt le még közvetlen a futam alatt.

A rajtot követően az élmezőnyben érdemleges változás nem történt, leszámítva a Plato-MacDowall helycserét, akik egész futamon harcoltak egymással a dobogós pozícióért, míg szorosan a nyomukban Andrew Jordan volt.

Onslow-Cole - Chilton 1-2 megmaradt a rajtot követően, azonban Chilton egyre szorosabban ott volt csapattársa mögött, olykor már be-beszúrva mellé a kanyarokban. Tudván, hogy a Fordoknak a gumikopással gondjaik vannak, Onslow-Cole-nak el kellett engednie a Ford sikerhez csapattársát, mely a 12. körben a célegyenesben meg is történt, s végül ez a felállás a leintésig nem is változott.

Az első futam legszebb mozzanata talán a Neal-Kane, majd Neal-Kane-Jackson előzgetés volt. Steven Kane egy bátor manőverrel, illetve némi tolással megelőzte a gyári Honda-val versenyző Matt Neal-t, aki pár kanyarral később a féktávon megkoccolta a BMW-s versenyzőt, aki ezzel némi időt, illetve egy pozíciót vesztett a 10. körben. Azonban Kane nem szakadt le nagyon, míg Jackson a kanyarból kijövetelkor elkezdte támadni Neal-t, akivel a következő körben szintén ütközött, ekkor azonban már mindketten komolyabb pozíciókat buktak. Jackson végül a 13. helyen ért célba, míg Neal a legvégén vissza tudott kapaszkodni a másik Airwaves-BMW-re. Kane saját hibájából megcsúszott a 20. körben, az utolsó kanyarban, melyet a Honda-s azonnal ki is használt, s  a 8. helyen ért célba.

A legjobb BMW-s versenyző ezúttal Rob Collard volt a 6. helyen, míg mögötte Paul O'Neil végzett a Honda Integra volánja mögött. A tizedik, egyben utolsó pontszerző helyet Gordon Shedden szerezte meg.

Részletes eredmények: Silverstone Race1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése